Rätsida

Nu börjar det bli lite rätsida här i livet, har fått in massa papper som jag ska skicka med min ansökan till Alfa-kassan, arbetsgivarintygen. Sedan ska jag fylla i massa kråkor i två veckors interval tjofräs tjofräs. Mycket att hålla reda på. Snart dags för Soc med, pappret börjar likna något, är dock fundersam på vissa punkter, men vad gör man då? Ska jag ringa in och fråga om jag ska fylla i dem eller om jag ska vänta tills den dagen? Snurrigt.

Så, nu är man i fullgång med arbetsförmdlingen, socpapper, alfa-kassan och att få ordning på sitt liv. Måste kontakta alfa-kassan också och fråga om studieredovisningen. Hur jag nu ska fixa det, tror minnsan att Komvux har semester nu. Kanske VLC kan hjälpa mig? Få se vad de säger, någonting får jag väl ut av att ringa. Någonstans är jag på väg och efter som jag känner att det är den enda vägen jag kan följa just nu så är det så.

Jag har funderingar, jag känner för att flytta. Några runt om mig har flyttat eller håller på att flytta. Så man blir sugen, ha eget där man bestämmer själv hur det ska vara möblerat och vilka gardiner som ska sitta uppe. Låter mysigt, ha filmkvällar, ensamkvällar, fest någon gång. Kunna ha lan någon gång och möjligtvis kunna skaffa hund. Ja nu är det avsöljat med, jag vill skaffa vovve. Jag har snokat över allt det ekonomiska angående hund, det är dyrt men helt klart värt det efter, en kompanjon för resten av livet, eller ja så länge vovv lever.

Nog för att jag älskar katter högt och riktigt, men de är så självständigta. Jag vill ha en hund, för den kommer bli beroende av mig (fan va knäppt det där lät), jag kommer att tvingas att gå ut med den, motionera den och sånt. Ja då får jag komma ut lite med. Så om jag skaffar en hund för att jag ska tvingas ut så är det ett plus för båda parterna. Jag vill även ha sällskap också, så det är också en grej.

Varför jag vill ha hund? Sällskap, motion, gränslös kärlek, social övning (för båda), någon att ta hand om och uppfostra.
Rasen har jag också tänkt på, jag har nämligen en förkärlek till Schäfer och sibirisk/alaska huskey, spettsnosar och spetsiga öron. Det finns många fördomar om just de två raserna, svår skötta och så vidare och jag säger, Nej det tycker jag inte. Har "uppfostrat" en schäfer mix i mina barna år, hjälpte grannen med det, lite lydnad och sånt. Det var inte alls svårt. Så jag anser att jag skulle kunna klara av det, och självklart vill jag börja från valpstadiet, träna rummsrenhet och så vidare.

Nu ska jag ringa alfa-kassan och förhöra om specefikationer.
2 kommentarer